Archivo del Autor: ampasagratco

Vaga 24 d’octubre de 2013

A l’atenció dels pares i mares d’alumnes de l’escola,

Tots els sindicats amb representació a l’escola concertada han convocat vaga a l’ensenyament per al proper dia 24 d’octubre. El motiu comú és l’oposició a la Llei orgànica per a la millora de la qualitat educativa (LOMCE).
El citat dia, tanmateix, l’escola obrirà les portes i procurarà l’atenció i seguretat de l’alumnat que hi assisteixi amb el personal disponible, tot complint, si més no, els serveis mínims fixats.

Des de l’escola  no poden garantir el desenvolupament de l’activitat ordinària a cap de les etapes degut a la previsió de seguiment a la vaga i decreten SERVEIS MÍNIMS.

Exit d’assistència a la festa de final de curs

Aquest passat dia 14, es va cel•lebrar la festa de final de curs. La gent que va assistir-hi, va estar molt participativa en tots els actes que es van organitzar. La primera edició del Reciclamercat va ser tot un èxit, tant en l’apartat de donacions com de participació de gent interessada en comprar articles a molt bon preu. Paral•lelament es va fer la demostració de guitarra i la funció de l’obra de teatre. Finalment, l’espectacle de màgia del Mag Nani, va amenitzar la vetllada.

Gràcies a tots els pares, mares, alumnes i professors que hi vàreu venir. Esperem que l’any vinent poguem tornar a repetir-ho.

Activitats programades des de l’AMPA final de curs 2012-2013

Ja s’acosta el final de curs i des de l’AMPA hem organitzat el sopar de final de curs per cel·lebrar-ho. Aquest any, a banda de les activitats habituals (atiivtats esportives, actuació de guitarra i representació de l’obra de teatre), s’organitzarà la 1a edició del Reciclamercat. Aquest mercat d’ocasió de material i equipament escolar, neix amb l’objectiu de poder ajudar a les famílies de l’escola a reduir la despesa que suposa l’inici d’un nou curs.

Animeu-vos a participar!

Els dies de recollida del material de donació per el Reciclamercat són el dia 10, 11 i 12 podeu consultar els horaris aquí

Per la compra dels tiquets del sopar us podeu adreçar a la porteria de l’escola petita, teniu temps fins el dia 12. Podeu veure el flyer del sopar aquí

Enquesta de satisfaccio AMPA

Per saber com s’està fent la tasca des de l’AMPA, s’ha impulsat una consulta per mitjà d’una enquesta escrita, adreçada als pares i mares dels alumnes per tal de conèixer les inquetituds i suggererències que poden fer  de cara millorar la seva representació davant de l’escola. Aquesta enquesta es va repartir el passat 24 de maig i es van recollir els resultats durant la setmana següent. Els resultats de les enquestes es gestionaran i a la propera assamblea general de l’AMPA es comentaran.

Gràcies a tots els que hi heu participat!

 

Reconcilia’t amb les mates

ENCARA NO T’HAS APUNTAT!!!. QUEDEN POQUES PLACES:

 

 

RECONCILIA’T AMB LES MATES

Taller pràctic de matemàtica activa. Ajuda els teus fills a entendre i fer operacions amb materials a l’abast de tothom

Laura López – mestra d’educació infantil i pedagoga

Dijous 25 d’abril de 18.00-20.00h

Lloc: Escola la Sínia (Av, Països Catalans)

 

Inscripcions: pec@vic.cat o al telèfon 93 702 72 53 (Ester)

Ester Sanglas Baulenas

Projecte Educatiu de Ciutat

Ajuntament de Vic

sanglasbe@vic.cat

Nova xerrada 15 d’abril : Afectivitat i Sexualitat per a totes les edats (o de com viure amb mutants del planeta Sexe!)

  • Lloc: Sala d’actes Col·legi Sagrat Cor
  • Dia: 15 d’abril del 2013 
  • Hora: 20:30 hores

Vivim en un Planeta Sexe –mitjans de comunicació, publicitat, pel·lícules, Internet, cançons…-, però la sexualitat no apareix sobtadament a l’adolescència (encara que es llavors quan els nostres fills i filles esdevenen “mutants”), sinó que va lligada al desenvolupament afectiu al llarg de tota la vida. Pares i mares hem de conèixer aquest procés i saber com i quan intervenir-hi, amb discreció, naturalitat, sentit comú i sentit de l’oportunitat.

Aquesta xerrada proposa conceptes, recursos, reflexions i estratègies que són d’utilitat en edats molt diverses.

La xerrada anirà a càrrec de a càrrec de Juanjo Fernández Sola, té una durada d’una hora i mitja i s’imparteix amb el suport d’una dinàmica presentació de PowerPoint.

“No giris cua” enceta nous tallers de sardanes gratuïts

Cartell Colla 2013

Aquest any el Grup Sardanista Riallera organitza una nova edició dels tallers de sardanes
“No giris cua”, un projecte que té per objectiu apropar les sardanes a la gent i fer més
participatives les audicions. Les cinc sessions es faran a la Plaça Major de Vic durant cinc
dissabtes consecutius, coincidint amb les audicions de sardanes programades aquells dies.

El calendari dels dies dels tallers és el següent:

13 d’abril Plaça Major 17.30 h 18.30 h
20 d’abril Plaça Major 17.30 h 18.30 h
27 d’abril Plaça Major 18.00 h 19 h
4 de maig Plaça Major 18.00 h 19 h
11 de maig Plaça Major 18.00 h 19 h

Els tallers seran gratuïts i s’hi pot apuntar a partir de 6 anys.

Per més informació: www.riallera.cat , Facebook  o Twitter

El dia 2 d’Abril es celebra el dia internacional del llibre infantil

Des del 1967, el 2 d’abril, coincidint amb la data del naixement de l’escriptor danès Hans Christian Andersen, l’IBBY (International Board on Books for Young People) promou la celebració del Dia Internacional del Llibre Infantil per tal de promocionar els bons llibres infantils i juvenils i la lectura entre els més joves.
Cada any, una secció nacional té l’oportunitat de ser la patrocinadora internacional del Dia del Llibre Infantil i selecciona dos reconeguts autors del seu país, un escriptor i un il·lustrador, perquè elaborin el missatge adreçat a tots els infants, el cartell que es distribueix per tot el món i se’n promogui la celebració a les biblioteques, centres escolars, llibreries, etc.

Desde l’AMPA us recordem que tenim engegades les sessions del projecte “Llegeix amb mi” i que està molt en la línia de la diada que avui es celebra. Podeu seguir-no al twitter de l’AMPA @AmpaSagratCVic #LlegeixAmbMi

Aquest any el text que promou la diada és de l’autora Pat Mora i és el següent:

Llegim junts, tu i jo.
Veiem que les lletres formen paraules
i les paraules es converteixen en llibres
que estrenyem entre les mans.

Sentim xiuxiuejos
i rius bulliciosos a les seves pàgines,
óssos que canten,
gracioses melodies a la lluna.

Entrem en misteriosos castells
i de les nostres mans pugen fins als núvols
arbres en flor. Veiem nenes valentes que volen
i nens que atrapen les estrelles.

Llegim junts, tu i jo, fent voltes i voltes,
recorrent el món amb l’alegria als llibres.

Poema de Pat Mora
Traducció Jordi Ferré i Ybarz

Informació extreta de la web de OEPLI

cartell_oepli

 

L’Alba Masnou queda segona en la final del premi Sambori Òmnium

El dia 17 de març es va entregar el premi Sambori Òmnium al Casal Francesc Macià de Centelles. L’Alba Masnou ha resultatt finalista i ha quedat en 2a posició del concurs on s’hi havien presentat 239 treballs de 51 centres diferents.

alba_masnou2

El Premi Sambori és un premi de narrativa en català dirigit als centres educatius de tots els Països Catalans i que té com a objectius promoure la participació en un projecte comú d’alumnes i centres de totes les terres de parla catalana i difondre l’ús del català dins de l’àmbit escolar, tot incentivant la imaginació, la creativitat i aquells valors pedagògics que es treballen en cadascun dels centres.

Enhorabona Alba!

alba_masnou1